Tussenkomst betaling zorgkas

 

Op voorschrift van uw huisarts kan u een loophulpmiddel (rollator, walker) aanvragen (doc. Aanvraag voor een loophulpmiddel).  Bij goedkeuring krijgt u een gedeeltelijke terugbetaling van uw rollator.  Er is eveneens keuze op volledig terugbetaalde modellen.

Voor een manuele rolstoel en een binnenscooter dient u een "Medisch voorschrift voor een mobiliteitshulpmiddel" te laten invullen door uw huisarts.  Neem best eerst contact op met ons zodat we u vooraf kunnen informeren over de diverse mogelijkheden. 

Voor de aanvraag van een binnen-buitenscooter moet je ook het medisch voorschirift laten invullen door je huisarts.  Je dient eveneens een afspraak te maken met het rolstoeladviesteam van het Ziekenhuis waar je het best gekend bent.  Ook hier raden we je aan eerst bij ons langs te komen.  Wij staan je graag met raad en daad bij om je aanvraag vlekkeloos te laten verlopen.  Alle nodige documenten kan je  bij ons bekomen.  Wij vergewissen ons van uw toestand en bespreken met u welke toestel  het beste aan uw noden voldoet.

Onze bandagist begeleidt U bij de aanvraag tot de aflevering van uw mobiliteitshulpmiddel.  De bandagist kan desgewenst bij u terplaatse komen om zich te vergewissen van uw toestand, en samen met u bespreken welk toestel het beste aan uw noden voldoet.  Eens dit gebeurd is wordt de aanvraag doorgestuurd naar de Zorgkas.  U wordt te allen tijde op de hoogte gehouden van de evolutie van uw dossier.

Vraag ons vrijblijvend informatie omtrent uw aanvraag voor tussenkomst door de zorgkas.

NA goedkeuring van uw dossier kan er voor de meeste elektrische scooters – rolstoelen – rollators een gehele of gedeeltelijke terugbetaling via de zorgkas bekomen worden.